Onderwijs

Onderwijs binnen de de Levensbron Oosterwolde

Vanaf januari 2023 zal de cursus Principes van Gemeenteleven weer van start gaan. Deze cursus is voor een ieder die zich wil oriënteren op het lidmaatschap van onze gemeente.
De cursus start op donderdag 12 januari met een informatie avond, vanaf donderdag 19 januari beginnen de lessen. 

In de lessen wordt uitgelegd wie wij, op grond van Gods Woord, als gemeente zijn, waar wij voor staan en wat onze overtuigingen zijn, met de bedoeling om een ieder die zich beraad om lid van onze gemeente te worden in staat te stellen dat weloverwogen te doen.

Mocht u zich hiervoor willen opgeven dan kunt u een ticket voor 12 januari reserveren via de website of uw naam noteren op de lijst in de hal in de gemeente.
Voor eventuele vragen kunt u terecht bij kantoor: info@delevensbron.net

 

Cursus opvoeding en gezin
Hoe bouwen ouders en kinderen aan sterke onderlinge relaties, zodat iedereen binnen het gezin in harmonie met elkaar leeft en tot zijn of haar bestemming komt die God hen heeft gegeven.
Omdat velen niet begrijpen wat daarvoor nodig is en de principes voor het succes van een gezond gezinsleven niet kennen, is de relatie tussen ouders en kinderen niet wat het zou kunnen zijn.
De meerderheid van de ouders zijn onwetend over wat er bij komt kijken om een goede ouder te zijn. Zij benaderen het stichten van een gezin met grote verwachtingen, maar met een inadequate kennis, inzicht en voorbereiding. Te veel hebben hoge verwachtingen maar worden na verloop van tijd ernstig teleurgesteld.
Dit hoeft niet zo te zijn. Wanneer we gaan ontdekken wat de principes zijn die een gezin doet slagen en wanneer we deze principes ook daadwerkelijk praktiseren, dan zal ieder gezin diepgang kennen en standhouden te midden van de stormen van deze wereld.

De onderwerpen die o.a. in deze cursus worden behandeld zijn:
•    Het eerste gezin.
•    Het herstel van het huisgezin.
•    De verantwoordelijkheid van ouders.
•    De atmosfeer in het gezin.
•    Het ontwikkelen van een geestelijk leven in het gezin.
•    Het zijn van grootouders.
•    Ect.

Tijdsduur: 10 Donderdagavonden van 20.00 uur tot 21.30 uur en zal om de twee weken plaatsvinden.
Startdatum: Donderdag 12 Januari 2023
Opgave: kantoor (info@delevensbron.net) of lijst in de hal van de gemeente.